Je bevindt je hier: Homepage>eduScrum

 

eduScrum

Wat is eduScrum?

eduScrum is een educatieve bewerking van Scrum voor alle vormen van onderwijs.

Scrum is een goed uitgewerkte methodiek om mensen intensief, plezierig en met veel resultaat te laten samenwerken. Scrum is ontwikkeld in de IT wereld als antwoord op schijnbaar onbeheersbaar complexe IT projecten. Steeds meer bedrijven, ook buiten de IT, werken met Scrum. De opbrengsten zijn overal enorm: snelheid, werkplezier en resultaten nemen direct toe.

eduScrum maakt gebruik van dezelfde krachtige ceremonies, rollen en instrumenten van Scrum. eduScrum is een raamwerk voor een cocreatief proces en begeleiding. Zo geeft het eigen scrumbord 'de flap' leerlingen overzicht en structuur, waardoor het groepswerk transparant wordt.

In eduScrum staat leren centraal: efficiënter en effectiever leren, beter leren samenwerken, jezelf beter leren kennen. eduScrum heeft daarom een extra eigen ceremonies: teams vormen op basis van aanvullende kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

De resultaten van eduScrum zijn vergelijkbaar met die van Scrum. Deze manier van cocreatief samenwerken genereert plezier, energie en verantwoordelijkheid; het werk is sneller af; de resultaten zijn beter. Ze leren dat je met elkaar meer kan bereiken. Daarnaast maken leerlingen als vanzelf een positieve persoonlijke ontwikkeling door.

Ze leren effectief en efficiënt te werken: De juiste dingen goed doen!

Ontstaan en ontwikkeling van eduScrum.

In augustus 2011 heeft Willy Wijnands eduScrum geintroduceerd op het Ashram College in Alphen aan den Rijn, waar hij werkt als leraar scheikunde en natuurkunde. eduScrum is een 'levend' raamwerk en met name door de inbreng van ideeën van de leerlingen en eduScrummende leraren en Agile coaches wordt deze krachtige methodiek telkens weer verbeterd.

Samen met het eduScrum team blijft het eduScrum ontwikkelen en trainingen verzorgen in educrum.

Wil je meer weten over eduScrum?

Ga dan naar de website van eduScrum, waar veel meer informatie staat. Ook vertel ik graag meer over de mogelijkheden om eduScrum zelf toe te gaan passen binnen je eigen onderwijs. Heb je vragen, stuur dan een mail naar Willy Wijnands.